itulau_fanua

TALA FOU

O le a le uta o le pauta?

Uiga o Uta Malosi:

uta o le pautao ituaiga fou ia o mea fa'apipi'i, e fa'aaogaina i mea faigaluega e fa'aogaina ai le pauta e fa'apipi'i pe fa'amau ai mea, e masani ona iai se atigi ma se pauta fa'apitoa i totonu. O nisi nei o fa'amatalaga masani ma tulaga masani o uta pa'u e pei ona i lalo:

1. Tele: O le tele o uta o le paʻu e masani ona fuafua e tusa ai ma ituaiga galuega eseese. Ole lapopoa masani ole 12 mm, 16 mm, 18 mm, ma isi. O lapopoa eseese e fetaui mo ituaiga eseese o meafaigaluega ma galuega.

pulufana fao3

2. Malosiaga tulaga: O le malosi o uta o le pauta e masani lava ona faʻaalia i lanu, ma lanu eseese e faʻatusalia tulaga eseese o le mana. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tele o uta o le pauta, o le uliuli o lona uiga e sili atu le malosi ma le paepae o lona uiga laʻititi.

pulufana fao4

3. Tulaga saogalemu: O uta o le pauta e tatau ona gauai atu i le saogalemu i le taimi o le faʻaaogaina. O uta o le pauta e tatau ona o gatasi ma tulaga talafeagai a le atunuu ma tulaga tau alamanuia ma pasi tusipasi a'o le'i tu'uina i luga o le maketi.

pulufana fao5

Ta'iala fa'afana o uta pa'u: 

O le mataupu faavae fana outa pautao le fa'aaogaina lea o le kasa maualuga maualuga e maua mai i le pa o le pauta i totonu o pulufana e tulei ai le mamafa o le eletise mai lepaelo fana. Aemaise lava, o fana e faʻapipiʻi ai le mamafa o le eletise e masani ona aofia ai vaega e pei o le paʻu, faʻamau, mekasini ma faʻaoso. A toso le fa'aoso, o le a tatala le fa'amau ma agai i tua, ma lafo atu le pulufana mai le mekasini i totonu o le pa'u fana. I le taimi lava e tasi, o le pine fana o le a toso foi i tua e le faʻamau.

A oomi atoa le fa'aoso, o le a fa'afeso'ota'i e le pine fana le mea muamua (fa'aigoa o le nofoa pauta), ma mafua ai ona pa le pauta o lo'o i le nofoa o le fana. O le maualuga o le vevela ma le maualuga o le kasa e maua mai i le paʻu o le fana e faʻalauteleina vave, tuleia le pine fana i luma.

pulu fana fao6

O le malosi o le a'afiaga o le pine fana e fa'amumu ai le pauta i totonu o le primer, ma fa'aoso ai le pa o le pulufana atoa. O le kasa maualuga maualuga o le mea pa'u e faʻalauteleina vave ma tuleia le pulu fao mai le pa fana.

pulufana fao2pulufana fao1


Taimi meli: Iul-18-2024